Fortis

Sinds 1912 produceert het Zwitserse horlogemerk Fortis fantastische horloges die wereldwijd verkocht worden. Dit high end horlogemerk produceerde als eerste in massaproductie automatische horloges. Hedendag staan de Fortis horloges bekend vanwege hun perfecte kwaliteit, sportieve uitstraling en samenwerking met Russische cosmonauten. Vooral dit laatste aspect is zeer bijzonder aangezien het aangeeft dat de Fortis horloges voldoen aan zeer hoge vereisten en daardoor kwalitatief op een zeer hoog niveau staan. 

Fortis horloges in de ruimte met Russische cosmonauten

Sinds 1994 behoren de Fortis horloges tot de standaard uitrusting van de Russische cosmonauten. Meer dan 100.000 omwentelingen om de aarde en het langste verblijf van een horloge in gewichtloosheid geven de betrouwbaarheid in tijd en ruimte aan van een Fortis horloge. Met meer dan 20-jaar ervaring op gebied van ruimte missies biedt Fortis een ruime collectie van hoogwaardige horloges. 

Fortis horloges in samenwerking met vlieg squadrons

Niet alleen in de ruimte is Fortis een gewild horloge door echte professionals zoals de cosmonauten. Fortis is ook partner van meer dan 60 vlieg squadrons wereldwijd, inclusief het Zwitserse “Swiss Air Force PC-7 Team“. Tijdens het 100-jarig bestaan van Fortis horloges presenteerde dit Zwitserse horlogemerk het eerste (en enige) automatische chronograaf horloge met alarm- en GMT functie, genaamd “Daybreaker”. 

Het meest populair sinds jaren zijn de Fortis Flieger horloges. Deze vrij sober uitgeruste horloges bieden een fraai concept met Zwitserse uurwerk. Uiteraard is saffierglas met anti-reflectie coating standaard. 

Duikhorloges van Fortis

Niet alleen in de lucht en ruimte is Fortis een absolute heerser. Fortis heeft een speciale collectie (Aquatis collectie) gelanceerd voor gebruik in diepe zeeën. Met een waterdichtheid van minimaal 20 ATM (200 meter) is elk Fortis horloge uitermate geschikt om mee te zwemmen, snorkelen, duiken of gewoon te gebruiken op vakantie op het strand of in de bergen. 

Al met al is Fortis een fraai Zwitsers horlogemerk met een enorme historie. De samenwerking met de Russische cosmonauten bewijst de kwaliteit, functionaliteit en populariteit onder echte professionals. 

Jos Bergsma edelsmederij juwelier is officieel dealer van Fortis.

Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als Merken