Zeilstraat 23 - 1075 SB Amsterdam
tel: 020-6790297
Facebook

Seiko Prospex

De nieuwe sport lijn van SEIKO.

 


 

Seiko loopt al sinds de lancering van haar eerste duikhorloge in 1965 (de 62MAS, ref. 6217) voorop op het gebied van duikhorloges. Sindsdien heeft Seiko met vele vindingen de doorontwikkeling van duikhorloges aangevoerd, zoals met het dubbele horlogekast systeem, dat voor het eerst werd toegepast bij de eerste Prospex uit 1975. Hierbij wordt de binnenkast beschermd door een buitenkast – een constructie die nu ook weer is gebruikt voor de nieuwe Prospex Kinetic GMT.

Het hele design van de Seiko Prospex Kinetic GMT is gericht op professioneel gebruik: het horloge is waterdicht tot 200 meter, heeft driedimensionale indexen en pijlvormige wijzers die gevuld zijn met het zeer lichtgevende Lumibrite, en het krasvaste saffierglas is voorzien van antireflectieve coating. Daarnaast beschikt het horloge over een GMT (tweede tijdzone) wijzer en is het voorzien van het kinetische 5M85 kaliber uurwerk, dat door de beweging van de pols een gangreserve op kan bouwen van maar liefst 6 maanden (welke kan worden gecontroleerd door de drukknop op 2 uur in te drukken)


 

 

 De winkelverkoopprijs van € 660,- maakt het horloge zeer bereikbaar en de Seiko Prospex Kinetic GMT zal dan ook niet alleen door zowel professionele duikers, maar ook door liefhebbers van Seiko duikhorloges met open armen worden ontvangen.