Zeilstraat 23 - 1075 SB Amsterdam
tel: 020-6790297
Facebook

SAAMI Crafts Armbanden

SAAMI CRAFTS; TRADITIONELE, EIGENTIJDSE ZWEEDSE ARMBANDEN

De prachtige, exclusieve armbanden in de collectie van Saami Crafts, worden vervaardigd in Zweeds Lapland. De armbanden zijn gemaakt van leer en zilvertindraad en worden geheel met de hand gemaakt door de Saami (Lappen); de inheemse bevolking die ook wel bekend staan als de mensen van de zon en de wind. De Saami zijn het laatste oervolk van Europa.

Voor de armbanden die de Saami maken, wordt gebruik gemaakt van traditionele patronen en materialen. Daarnaast worden door het gebruik van minder conventionele materialen meer eigentijdse sieraden gecreëerd. Traditioneel werd het zilverdraad gebruikt om objecten op sieraden te naaien. Later, de eerste vondsten dateren van het jaar 1000 na Chr., begon men draden te spinnen van een legering van zilver en tin. In de 16e eeuw was men in staat zulk dun draad te maken dat men er mee kon borduren en vlechten.

 

 

UNIEKE AMBACHTELIJK VERVAARDIGDE SIERADEN UIT LAPLAND

In de sieraden van Saami Crafts vind je het verleden en heden terug. In de collectie armbanden wordt naast het traditionele vlechtwerk en basismaterialen als zilver/tin, zacht rendierleer, lamsvacht en rendierhoorn, ook gewerkt met gekleurde lamsvacht en zilveren kralen. De kleuren die voor de collectie worden gebruikt zijn natuurlijk en basic zoals zwart, donkerbruin, zandsteen, kaki, blauw en rood. De lamsvacht kan gekleurd worden in elke denkbare kleur. Dat maakt het combineren nog makkelijker.

Iedere Saami Ambachtsman of -vrouw heeft zijn eigen, onderscheidende stijl. Ook van de natuurlijke materialen die zij gebruiken zijn er geen twee hetzelfde. Elke rendierhuid is plantaardig gekleurd en heeft zijn eigen structuur en littekens, dit maakt elke Saami Craft armband uniek.

 


 

SAAMI CRAFTS ARMBANDEN BIJ JUWELIER EDELSMEDERIJ JOS BERGSMA

Saami Crafts armbanden zijn exclusief, van hoge kwaliteit en zorgvuldig met de hand vervaardigd volgens eeuwenoude tradities.  Je kunt in onze juwelierswinkel in Amsterdam alle modellen uit de ‘classic line’ bekijken en passen. De prijzen voor een authentieke Saami Crafts armband variëren van 59 tot 219 euro.